Panhaak

Panhaak zonder testrapport, maar aan te vragen bij een afname van meer dan 500 dozen panhaken op jaarbasis. De panhaak (ook wel spijkerhaak of tikhaak genoemd) pas je toe voor verankering van dakpannen.

De panhaken hebben géén inhammen (sommigen noemen het een ribbeling) en kunnen worden getest door het de fabrikant. Alle testrapporten voldoen aan de Europese wetgeving NEN-EN 14437:2004. De fabrikant en de kwaliteit van de testrapporten worden gecontroleerd middels halfjaarlijkse audits. De testrapporten worden op een speciale, aparte locatie binnen het bedrijf gerealiseerd.

Informatie testrapport:

In vergelijking met diverse andere panhaken en testrapporten, worden de testrapporten bij ons sinds 2 jaar op de Nederlandse manier van verwerken getest. De panlatten in Duitsland en diverse andere landen hebben andere maten en zijn dikker dan de panlatten die we in Nederland gebruiken. Hierdoor kan een testrapport positiever afwijken met een betere score dan in Nederland haalbaar is.

 

Advies EBS

Altijd een panhaak gebruiken met een officieel testrapport zodat je zeker bent dat de trekwaarde voldoet aan de normering van het product.

Gebruik een goede kwaliteit panlat. Hoe zachter het hout, des te lager de Newtonwaarde zal zijn (panhaak valt eerder uit de panlat). Laat je adviseren bij de groothandel!

Er zijn "look-a-likes" op de markt die buiten Europa komen, zonder testrapport. De panhaken lijken op de veelgebruikte panhaken van de twee bekende merken, maar de rvs-draad kan afwijken, waardoor de Newton/trekwaarde veel lager kan uitvallen.

type A   B  
EBS 48 48 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 48 65 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 48 75 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 65 48 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 65 65 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 65 75 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 75 38 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 75 48 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 75 65 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 75 75 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 85 48 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 85 65 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 85 75 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 95 48 spijkerhaak / panhaak / tikhaak
EBS 95 75 spijkerhaak / panhaak / tikhaak