Lood en loodvervanger

De laatste jaren zien we een omslag in lood en loodvervanger. De loodvervanger wordt steeds vaker toegepast. Maar waarom?

Lood - plaklood: De stelling dat lood giftig is, is tot de dag van vandaag niet definitief geconstateerd. Maar wat wel bevestigd is, is dat een loodvervanger sneller verwerkbaar is dan lood. Lood is loodzwaar en lastiger te tillen, dient te worden gepatineerd om oxidatiestrepen te voorkomen en moet in de vorm van de dakpan worden geklopt. Bij een loodvervanger dient de dakpan eenvoudig stofvrij te worden gemaakt en dan kan de loodvervanger al op de dakpan worden aangebracht.

Maar waarom verwerken we tot de dag van vandaag nog steeds lood? Bij natte dakpannen kan de kleeflaag van de loodvervanger niet goed hechten op de dakpan. Vooral bij betonnen dakpannen die vocht absorberen is het heel lastig om de dakpannen goed droog te krijgen.Bij historische en monumentale panden dient men het in orignele staat te brengen waarin vaak lood is aangebracht. In dit geval raden we plaklood aan te brengen. Plaklood is traditioneel lood met een volledig butyl kleeflaag aan de onderzijde. Spuit de primer ME902 op de dakpan voordat plaklood zal worden aangebracht als de dakpan nat is voor een juiste hechtlaag. Plaklood is minder zwaar en hierdoor sneller verwerkbaar. Tevens is de waterdichtheid gewaarborgd, doordat het butyl aan de onderzijde van het plaklood volledige afdichting biedt tussen lood en dakpan.

Loodvervanger: Er zijn verschillende types loodvervanger. Gemaakt van de grondstoffen aluminium en EPDM zijn de meest voorkomende types. En met butyl kleeflaag aan de onderzijde, maar ook zonder kleeflaag. In het assortiment hebben we rekening gehouden met een volledig butyl kleeflaag. Heel bewust hebben alle loodvervangers deze kleeflaag, zodat er waarborging is van een perfecte waterdichtheid tussen dakpan en buitenlucht. Minder kans op klachten en waterschade! Daarnaast hebben we rekening gehouden dat bijna alle loodvervangers aan de onderzijde een laminering hebben precies in het midden van de rol. Hierdoor is het eenvoudig 1 gedeelte van de laminering te verwijderen. Dit voordeel ga je ervaren bij het verwerken van de rol!

Maar welke lood of loodvervanger past het best bij mij of bij bepaalde toepassingen?

Historsich pand - Monumentaal pand: Plaklood

MVO Duurzaam advies: Easyflex EPDM loodvervanger (4 sterren beoordeling) + Easyform (100% recyclebaar)

Gebruiksvriendelijk: Easyform loodvervanger (eenvoudige te corrigeren)

Korte oppervlaktes en scherpe prijs: Easyflex Alu loodvervanger

Laten we in contact komen!

Vrijblijvende brochure ontvangen?

Bestellen

Vrijblijvende offerte aanvraag

Gratis sample pakket?

EPDM Easyflex Pro loodvervanger

EPDM Easyflex Pro® loodvervanger met volledig butyl kleeflaag. Bestand tegen zoute lucht en NEN en ISO gecertificeerd. 4 sterren-beoordeling MVO!

Klöber Easy-form loodvervanger

Klöber Easy-form loodvervanger met volledig butyl kleeflaag, in de lengte uittrekbaar tot 60%

Easyflex ALU loodvervanger 30 cm

Easyflex aluminium loodvervanger met volledige butyl kleeflaag 30 cm breed

EBS plaklood met butyl kleeflaag

EBS plaklood met volledig butyl kleeflaag, patineren niet nodig (m.u.v. naturel) en aandrukken met aandrukroller