Solar

In de afgelopen jaren is de Solarbranche gigantisch gegroeid. Aangezien er geen tientallen jaren historie is van gebuik- en verwerkingservaringen zijn in het verleden veel toepassingen niet optimaal luchtidcht geinstalleerd of rekening mee gehouden. 

Het afgelopen jaar hebben we veelvoudig installaties op locaties bezocht, waarbij kabels tussen dakpannen zijn gelegd, ductape is gebruikt en materialen zijn verwerkt, waarvan gedacht werd dat het een oplossing was, maar de materialen niet aan de specificaties voldoen. Op dit moment is er een hele grote uitdaging om vogels weg te houden, aangezien zij schade aanbrengen aan het dak en zonnepaneel.

Voor een zonneboiler installatie - gasloze installatie zijn er een aantal producten die eenvoudig zijn te verwerken, maar ook een uitstekende oplossing zijn om luchtidcht te kunnen bouwen. De enkele- en dubbele kabeldoorvoer is geschikt voor bekabeling van de zonnecollector of airco door het dak te installeren.

Voor zonnepanelen opdaksysteem zijn er eenvoudige oplossingen om kabels luchtdicht door het dak te installeren. 

En worden er op dit moment al specifieke dakfolies toegepast waarbij zonnecollectoren worden geplaatst op het dak? Dit kan veel effect hebben op de opbrengst van de zonnecollectoren. 

Zonnepaneel indak installaties worden op dit moment minder vaak toegepast, maar aanvragen komen steeds voor. Hiervoor dient een speciaal waterdichte folie te worden toegepast.

Vogels willen zich nestelen op warme, droge plekken. Onder het zonnepaneel is een uitstekende plek om te nestelen. Maar de nesten kunnen schade aanrichten aan de bekabeling van de zonnecollector. De warmte van de zonnecollector wordt hierdoor ook verstuurd, waardoor het rendement lager zal komen te liggen en de uitwerpselen van vogels zullen veelvoudiger plaatsvinden op het dak en de tuin. 

En al eens nagedacht wat sneeuw doet op het zonnepaneel als het smelt? Het zonnepaneel heeft een gladde structuur en wordt warmer dan een dakpan. Als het sneeuw smelt zal in veel gevallen sneeuw in 1 laag naar beneden schuiven. Is dat erg? Ja, sneeuw is zwaar waardoor de dakgoot kan beschadigen. Maar het kan ook nog gevaarlijk zijn. Sneeuw zal in de meeste gevallen gaan schuiven bij een trilling in het huis. Bijvoorbeeld in de ochtend als de bewoner naar zijn/haar werk wilt gaan en de voordeur dichtslaat. Voorkom schade, gevaar en een nat pak voor de nieuwe bewoners.

Laten we in contact komen!

Vrijblijvende brochure ontvangen?

Bestellen

Vrijblijvende offerte aanvraag

Gratis sample pakket?

Enkele universele kabeldoorvoer

De kabeldoorvoer is toepasbaar voor geïsoleerde kabels van zonneboiler en airconditioning. Ø 10-70 mm

Dubbele kabeldoorvoer zonneboiler en airco

De dubbele kabeldoorvoer is toepasbaar voor geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabels van een zonneboiler of airconditioning. 2 x Ø 10-70 mm

Solar PV kabeldoorvoer

De kabeldoorvoer is toepasbaar voor 8 kabels of 16 kabels van zonnepanelen en inverters

Solarguard vogelwering

Bescherming tegen schade aan daken en zonnepanelen door vogels en ongedierte

Sneeuwvanger reksysteem

Sneeuwvanger voor het hellende dak (dakpannen)

Wallint Solar dampscherm

De Klöber Wallint Solar is een perfect luchtdicht dampscherm

Permo Extreme RS

Dampdoorlatende dakfolie voor lichthellende daken en indaksystemen, Sd 0,08 m, brandklasse E, onderdak klasse S1, W1, UV-bestendig 3 mnd, 240 g/m2

Permo Solar dakfolie

De Klöber Permo Solar is een reflecterende, dampdoorlatende onderdakfolie

Uni dakdoorvoer onder pv systemen

Dakdoorvoer voor onder het zonnepaneel t.b.v. ventilatie en rioolontluchting. Ventilatiecapaciteit 100 cm2, Ø 100 mm

Dakdoorvoer voor onder de panelen

Dakdoorvoer voor onder het zonnepaneel t.b.v. ventilatie en rioolontluchting. Ventilatiecapaciteit 100 cm2, Ø 100 mm

Easyform uittrekbare tape

Uittrekbare tape (in lengte) voor het luchtdicht afdichten van doorvoeren, buizen, antennes, kabels, reparatie dakgoten en langs vensters