Wie zijn wij?

EBS European Building Supply B.V. ontwikkelt en innoveert circulaire bouwmaterialen waarbij focus wordt gelegd op maatschappelijk verantwoordelijke ondernemen. De SDG's (Sustainable Development Goals), het bieden van hoogwaardige services en borgen van kwaliteit staan centraal.

 

De diensten van EBS worden aangeboden aan de industrie, groothandels, (prefab/modulair) fabrikanten en opdrachtgevers van overheidsprojecten.

Prestatieladder

De organisatie stuurt de zo laag mogelijke CO2 uitstoot aan middels de richtlijnen CO2-Prestatieladder niveau 3. Om inzicht te verschaffen over de CO2-Prestatieladder zijn de volgende documenten opgesteld:

 

Klik voor meer informatie over de SKAO website:

 

Maatregelen lijst

Keteninitiatieven

CO2 uitstoot en doelstellingen publicatie 

MVO - Duurzaam en circulair ondernemen

Het nieuwe normaal? Eenvoudige procesaanpassingen, maar grote impact op het klimaat.

 

Bij het ontwikkelen van de bouwmaterialen ligt de focus op een zo hoog mogelijke LCA (leef cyclus analyse), de mogelijkheden in hergebruik/demontage en het gebruik maken van zo min mogelijk (gerecyclede) grondstoffen en het gebruik van biobased materialen. 

 

Verpakkingloos verzenden of uitleveren in gerecyclede verpakking van oude zelf ingenomen verpakkingen. Het toepassen van biobased krimpfolie, papieren verzendenveloppen en tape gemaakt van gerecycled papier.

 

Incompany maken we gebruik van bamboe wc papier, medewerkers hebben een eigen beker en papieren bekers zonder plastic. Vlaggetjes voor de jarige gemaakt van oude kleren en herbruikbare notitieboekjes bij de werkplekken. De bedrijfslocatie is volledig gasloos en medewerkers worden beloond bij emissieloos woon-werkverkeer.

Dit zijn diverse voorbeelden van duurzaam en circulair ondernemen binnen de organisatie.

 

 

 

Eigen branding & circulair ondernemen