Wie zijn wij?

EBS European Building Supply B.V. ontwikkelt en innoveert bouwmaterialen waarbij focus wordt gelegd op duurzaam en circulair bouwen. 

De producten kunnen gemaakt worden van biobased materiaal of gerecycled materiaal. Enkele producten die in ontwikkeling zijn of al leverbaar zijn:

Gemaakt van biobased grondstof: Dakdoorvoer, vogelpan, kabeldoorvoer.

Circulaire producten: EPDM dakbaan, Vogelweringsysteem voor zonnepanelen.

 

De diensten van EBS worden aangeboden aan retailers, (prefab) fabrikanten en opdrachtgevers van overheidsprojecten.

MVO - Duurzaam en circulair ondernemen

Sinds 2020 zijn wij gestart met het afhalen van harde kunststof afval. Wij leveren het afval aan de afvalverwerkers en compounders, die daar nieuwe grondstof van maken en onze fabrikanten weer inkopen. Van dit materiaal  fabriceren wij bijvoorbeeld kunststof bevestigingsklemmen voor de Solarguard® Pro vogelwering voor zonnepanelen.

Op onze werkwijze gebruiken we materialen en voorkomen we het verbruik van materialen.

 

Heb je geen kunststof afval, maar wel veel oude papier en karton? Jouw afval is onze nieuwe verpakking! Afvalisverledentijd.nl

Garantie op kwaliteit en service 

Binnen de organisatie is een kwaliteitscoördinator aangesteld om sturing te geven aan de kwaliteit en betrouwbare service.

 

De organisatie zit in afrondende fase voor het behalen van ISO 9001 (eind september 2022 externe audit). Dit is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie. 

 

De organisatie zit in afrondende fase voor het behalen van CO2-Prestatieladder niveau 3 (eind oktober 2022 externe audit). Dit is een CO2-managementsysteem om inzicht te krijgen in energiestromen en het reduceren van CO2-uitstoot.

In 2023 is de doelstelling om CO2-Prestatieladder niveau 4 te behalen.

 

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom direct in contact met ons! 

Eigen branding & circulair ondernemen