Hoekvorstband

Er zijn diverse rollen hoekvorstband die in Nederland worden verwerkt. Maar welk type kan jij het beste gebruiken?

Hoekvorstband, ook wel vorstband - ondervorst of hoekkeperband genoemd zijn in 2 verschillende varianten verkrijgbaar. De volledig aluminium versie en met een vlies verwerkt in de rol. De varianten met een vlies heeft een extra fabricage proces, waardoor deze standaard een duurdere variant is. Maar een vlies heeft ook zeker voordelen! Je dient rekening te houden met een juiste ventilatiecapaciteit. Bij een te lage ventilatiecapaciteit zal vocht condensatie worden. De condensatie kan op de constructie komen (panlatten, tengels, ruiter). Als hout nat wordt, kan hout gaan rotten en zal de constructie instabiel worden. Om aan de juiste ventilatie te voldoen worden er geregeld ventilatiepannen gebruikt of hoekkeperband met hoge ventilatiecapaciteit (rollen met vlies en specificatie hoge ventilatiecapaciteit).

Wat is nog meer van belang bij een hoekvorstband? Het butyl aan de onderzijde van de rol die zorgt voor een juiste hechting van de band aan de dakpan is enorm van belang. Wat het butyl van goede kwaliteit maakt is de dikte van het butyl dat verweven kan zijn in de golving van de hoekvorstband en het type butyl met een juiste kleving. Bij alle type hoekvorstband rollen van Klober is er rekening gehouden met hoog kwaliteit butyl dat verweven zit in de golving van de rol.

De aluminium hoekvorstband heeft een dunnere butyl kleeflaag, waardoor er héél bewust voor gekozen is om in plaats van 25 mm brede butyl kleeflaag, een 40 mm brede butyl kleeflaag, waardoor de oppervlakte van kleving een groter bereik heeft en dus beter blijft plakken.

Opspattend water en stuifsneeuw kan binnendringen onder de nok als de vlies geen waterkering heeft, of de ventilatie gaatjes in de aluminium rol onjuist geperforeerd zijn. In dit assortiment is hiermee rekening gehouden. Zie hieronder de specificaties van de type rollen.

Klober Roll-Fix: Hoogste kwaliteit rol. Vlies is waterkerend tegen opspattend water en stuifnseeuw. Dik butyl kleeflaag verweven in de golving van de rol. Zéér hoge ventilatiecapaciteit. Bij iedere dakpan verwerkbaar en met de hoogste capaciteit.

Klober Compact Roll: Hoge kwaliteit rol. Is waterkerend. Goede kwaliteit butyl. Indien nok of hoekkeper zichtbaar is, kan deze rol het beste worden verwerkt, door de mooie gladde structuur. 

Klober Ventotec: Is het kleine broertje en een iets goedkopere variant van de Klober Roll-Fix. Het is een redelijk vergelijkbare rol, maar de specificaties zijn iets lager. Dit type rol is voor vlakke en normaal golvende dakpannen toepasbaar. Voor de Oud Hollandse dakpannen of andere dakpanviaranten met een hoge golving kan de Roll-Fix worden toegepast.

Klober Vental Air: Een volledig aluminium rol. Hoogwaardige kwaliteit butyl.Iets lager in prijs

Aluminium hoekvorstband: Brede butyl kleeflaag van 40 mm. Op de rol is het mogelijk om eigen bedrukking te drukken. Dus vooral bij grote projecten kan dit een toegevoegde waarde zijn. Ook mogelijk om de rol in langere lengtes dan 5 meter te bestellen.

Laten we in contact komen!

Vrijblijvende brochure ontvangen?

Bestellen

Vrijblijvende offerte aanvraag

Gratis sample pakket?

Klöber Roll-Fix

Hoekvorstband - ondervorst - ruiterrol - vorstband van aluminium met vlies en butyl kleeflaag

Klöber Compact-roll

Vorstband van aluminium met vlies en butyl kleeflaag voor vlakke dakpannen

Klöber Ventotec

Hoekvorstband - ondervorst - ruiterrol - vorstband van aluminium met PP gaasweefsel en butyl kleeflaag

Klöber Vental Air

Vorstband volledig gecoat aluminium en butyl kleeflaag

Aluminium hoekvorstband

hoekvorstband - ondervorst - ruiterrol volledig aluminium met butyl kleeflaag.

Private label mogelijk!